fredag 4 september 2015

Chokladkaka


Här är receptet:

1. Smält smöret, låt svalna
2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt
3. Blanda mjöl, siktad kakao och vaniljsocker i en bunke
4. Häll sedan det i äggsmeten, rör om.
5. Häll i det smältade smöret
6. Smör och bröa en form med löstagbara kanter. (Ca 23cm i diameter är lagom  stor form.)
7. Häll smeten i formen och grädda på 175 grader i 20-25 minuter.

Glasyr:
1. Värm upp grädden till kokpunkten,
2. Ta ner värmen och sätt i chokladen (delat i bitar) och vaniljsockret
3. Rör om tills det smältat och blivit en jämn kräm/sås.
4. Låt svalna och ställ in i kylskåp ca 1 timme, för att få den mera krämig.
5. Bred sedan ut den på kakan.
6. Servera med bär och vaniljglass.

TIPS! Gör chokladglasyren/krämen först så du inte behöver vänta så länge den svalnar. Vänta dock tills kakan svalnat lite innan du breder/häller krämen.

/Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar